Cercetatorii americani au descoperit 25 de gene cheie care “ar putea ncetini procesul de mbatrnire”, potrivit unui studiu publicat n Genome Research si preluat de dailymail.co.uk.
Cele 25 de gene cheie, care joaca un rol crucial în încetinirea procesului de îmbatrânire si care ar putea sta la baza unui tratament anti-îmbatrânire, au fost identificate în urma analizei drojdiei de bere si a unui vierme de laborator minuscul, format din doar 1.000 de celule - Caenorhabditis elegans (C.elegans). Cercetatorii spun ca oamenii au versiuni similare ale acestor gene, iar descoperirea este utila si pentru punerea la punct a unor tratamente pentru maladiile asociate îmbatrânirii.

Coordonatorul studiului, profesorul Brian Kennedy, a explicat ca descoperirea genelor în drojdie de bere si în viermele inelat este foarte importanta pentru ca cele doua organisme sunt despartite de 1,5 miliarde de ani în termeni de evolutie. Distanta pe scara evolutiei dintre oameni si C. elegans nu este, însa, atât de mare. Unele dintre genele descoperite au fo
st asociate si cu traiectoriile din organismul uman pe care sunt transportati nutrientii. Cercetatorii stiau de mai multa vreme ca reducerea cu 60% a cantitatii de alimente consumate, în paralel cu mentinerea uui echilibru între vitamine, minerale si nutrienti, contribuie la prelungirea vietii cu pâna la 40%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.