O femeie de 52 de ani din Franta, atinsa de o maladie incurabila care o desfigureaza si ii produce dureri insuportabile, a cerut in justitie dreptul de a fi eutanasiata.

Este pentru prima data cand o astfel de cerere este formulata in justitie. Un tribunal din Dijon se va pronunta pe aceasta tema la inceputul saptamanii viitoare.

Cazul a starnit vii discutii in Franta. Premierul François Fillon a intervenit in disputa, subliniind ca este vorba de o problema extrem de dificila, aflata la limita dintre vointa societatii si rigorile legii.

La doua saptamani dupa ce a lansat un SOS prin media pentru a cere dreptul la o moarte demna si asistata medical, Chantal Sebire a sesizat justitia. Fosta invatatoare si mama a trei copii, ea a aflat acum doi ani ca este atinsa de o boala foarte rara, o tumoare evolutiva care ii afecteaza sinusul si cavitatea nazala.

In ultimele doua decenii nu au fost inregistrate decat 200 de astfel de cazuri in intreaga lume.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.