Creierul uman nu este programat sa poata rezista unei tentatii dulci atunci cnd exista senzatia de foame, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani.
Imaginea eroului din filmul de animatie “Familia Simpson”, Homer Simpson, care nu se poate abtine sa consume gogosi este una reala, spun cercetatorii de la Northwestern University, Chicago. Creierul uman este programat sa se activeze atunci când persoanei i se ofera tentatii dulci. La studiu au participat mai multi voluntari flamânzi, carora li s-au prezentat imagini cu o gogoasa cu crema si o surubelnita. La vederea gogosii, creierul participantilor la studiu s-a activat extrem de mult, ajungând la surmenare.

Dupa ce participantii s-au indopat cu pâna la opt gogosi fiecare, fotografia cu desertul nu a mai provocat aproape nicio reactie in creier, potrivit imaginilor obtinute prin rezonanta magnetica nucleara. Dupa ce voluntarii s-au abtinut de la mâncare timp de opt ore, doua zone distincte din creier s-au activat la vederea imaginii gogosii. Una dintre ele este creierul limbic, o zona ancestrala care se gaseste la toate animalele, de la broaste la oameni. "Aceasta zona din creier este capabila sa detecteze lucrul semnificativ din punct de vedere motivational", a explicat profesorul Marsel Mesulam, coordonator al studiului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.