Majoritatea femeilor se simt atrase de barbati care au deja partenera, datorita faptului ca acest lucru demonstreaza ca au calitatile necesare convietuirii.

Cu toate acestea, in mod instinctual, in timpul zilelor fertile, femeile ii prefera pe burlacii atragatori, care nu au niciun fel de obligatie si care au cele mai bune gene, sugereaza un studiu italian.

Cercetatorii de la Universitatea din Padova sustin ca este vorba despre un instinct al rasei umane, prezent la populatia feminina inca din preistorie, si care favorizeaza posibilitatile de reproducere. “Tinand cont de faptul ca barbatii cu cele mai multe calitati genetice tind sa nu fie si cei mai buni parteneri intr-un cuplu, preferintele femeilor se pot orienta catre barbatii care au gene mai proaste, dar sunt buni parteneri, dar aceasta numai dupa ce au obtinut cele mai bune gene dintr-o relatie extraconjugala”, au explicat autoarele studiului, Paola Bressan si Debora Stranieri.

Aceasta selectie a genelor are loc atunci cand femeia are de gand sa ramana insarcinata, motiv pentru care natura le-a inzestrat pe femei cu inclinatia spre burlaci numai in momentele cele mai fertile ale vietii lor se
xuale.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.