Dupa cum relateaza cotidianul american The New York Times, dr. Stoicescu este primul client al companiei Knome, cu sediul la Cambridge, care, in schimbul banilor, a promis ca iI va descifra pana la ultimul detaliu codul genetic.

Dan Stoicescu, milionar roman in varsta de 56 de ani, doctor in chimia medicala, traieste in Elvetia, intr-un sat din apropierea Genevei, impreuna cu sotia si fiul de 12 ani. El a trait si in Statele Unite, la inceputul anilor 1990, inainte de a fonda compania Sindan, producatoare de medicamente oncologice, pe care a condus- timp de 15 ani.

Un om de afaceri chinez a comandat acelasi serviciu partenerului chinez al celor de la Knome, Beijing Genomics Institute. Cele doua harti AND vor fi gata in curand, primavara aceasta.

Pana acum, au fost studiate exhaustiv codurile genetice a doar patru oameni, in toate cazurile finantarea fiind asigurata de guverne, de fundatii sau mari corporatii, in numele cercetarii medicale fundamentale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.