Pistolul cu care a fost ucis, in 1963, Lee Harvey Oswald, asasinul presedintelui american John F. Kennedy, va fi scos la vanzare in cadrul unei licitatii organizate, pe 15 si 16 martie, la The Palms Resort and Casino, din Las Vegas, informeaza Reuters.

Pistolul folosit de Jack Ruby pentru a-l ucide pe Lee Harvey Oswald, la cateva zile dupa ce acesta fusese arestat pentru asasinarea lui John F. Kennedy, face parte dintr-o colectie considerata a fi una din cele mai bune selectii ale culturii pop.

Cele 850 de obiecte scoase la licitatie, printre care se numara jacheta purtata de John Lennon in videoclipul "Imagine", rochia de mireasa a Madonnei din videoclipul "Like a Virgin", un costum "Superman" purtat de Christopher Reeve si o pensula de vopsit apartinand lui Andy Warhol, au fost colectionate timp de 25 de ani de Anthony Pugliese.

Arlan Ettinger, presedintele casei de licitatii Guernsey's, din New York, a evaluat colectia la aproximativ cinci milioane de dolari, precizand, insa, ca pistolul scos la vanzare, inscriptionat cu initialele detectivilor care au rezolvat cazul, ar putea fi el insusi achizitionat pentru cateva milioane de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.