Un adult din 100 se gaseste in prezent in spatele gratiilor in SUA, tara cu cel mai mare numar de detinuti din lume, se afirma intr-un raport realizat de Pew Center, un centru de cercetare independent cu sediul la Washington.
Numarul celor aflati in inchisoare a crescut anul trecut in SUA cu 25.000 de persoane, ajungand la 2,3 milioane, dintr-o populatie adulta de 230 de milioane de persoane, cel mai mare numar de detinuti din istoria americana, precizeaza sursa citata. Prin comparatie, China, cu o populatie de peste un miliard de persoane, se afla pe locul al doilea, cu 1,5 milioane de detinuti, fiind urmata de Rusia, cu 890.000 de persoane aflate in spatele gratiilor. Statele Unite ale Americii au rata de incarcerari cea mai ridicata din lume, superioara unor tari precum Iranul sau Africa de Sud, dezvaluie Pew Center.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.