„Sarpelui Cosmic“ este întâlnit, sub diferite forme, în toate culturile si civilizatiile acestui pamânt. Diferite desene, picturi ilustreaza în detaliu structura ADN-ului si posibilitatile cunoasterii ce sunt stocate în el. În Australia, Tibet, China, Siberia, Nepal, Egipt, Africa, America de Nord si de Sud, simbolul „Sarpelui Cosmic“ sau al „funiei“ implica o comunicare între cer si pamânt.

Înca din cele mai vechi timpuri, omul a fost nevoit sa descopere diferite metode de vindecare spre folosul sanatatii lui. Daca am arunca o privire în urma cu 6-7000 de ani, cu siguranta ne-am da seama de faptul ca pe-atunci nu existau medicamente. Si totusi, oamenii continuau sa traiasca si sa se vindece de boli. Plantele, cristalele, diferite pietre, energia palmelor, toate acestea au venit în ajutorul omului catre vindecarea sa. Cei care au început sa studieze legatura omului cu natura, cei care îsi manifestau puterea energetica spre folosul comunitatii, cei care au folosit darurile divinitatii în slujba omului si binelui au fost numiti shamani sau vraci, în functie de regiunea geografica în care acestia erau nascuti. Cuvântul shaman este de provenienta tribala siberiana si denumeste practicantii acestui sistem. Acesta putem spune ca reprezinta izvorul terapiilor complementare/alternative… atât de straine pe teritoriul tarii noastre.

Notiunea de shaman sau vraci este asociata, astazi, în societatea crestina, cu omul malefic, draconic, vindecatorul cu puteri diavolesti… sau chiar „michiduta ala negru“ în persoana. Lucru care nu ma mira, pentru ca ignoranta si prostia din societatea de azi se afla pe culmile disperarii. Spun asta pentru ca timp de un mileniu si jumatate, noua, crestinilor, ni s-a inoculat constant ideea ca orice om care se ocupa cu vindecarea sau cu descifrarea acestui univers este eretic si, mai mult decât atât, lucreaza cu îngerii cazuti. Îmi suna asemanator cu celebra lozinca „daca nu esti cu noi, esti împotriva noastra“.