Daca Tyrannosaurus Rex s-ar fi scufundat vreodata in apa oceanelor, ar fi dat peste un rival pe masura: un monstru marin cit un autobuz, ai carui dinti de marimea unui castravete striveau totul in cale.
Resturile unui specimen vechi de 150 de milioane de ani au fost reperate acum doi ani de catre o echipa norvegiana pe insula Spitsbergen, din arhipelagul Svabald, la 1.300 de kilometri de Polul Nord. Monstrul marin jurasic este unul dintre cele 40 de reptile acvatice descoperite pe insula scandinava, anunta BBC News. Supranumita “Monstrul”, imensa creatura lunga de 15 metri si cu inotatoare de 3 metri a intrat in posesia recordului de cea mai mare reptila cunoscuta de biologi.

Animalul din Svabald este cu 20% mai mare decit cea mai mare reptila marina cunoscuta pina acum, Kronosaurus, care si-a dus veacul in Australia, spune Jorn Hurum, seful expeditiei si profesor in cadrul Muzeului de Istorie Naturala de la Universitatea din Oslo. “Anul trecut, in august, cind am escavat monstrul, aveam o presimtire, insa a trebuit sa punem toate fragmentele laolalta si sa studiem cu atentie literatura de specialitate pentru a vedea daca ceva asemanator a mai fost descoperit. Acum citeva saptamini am ajuns la concluzia ca am dat peste cel mai mare pliozaur”, declara norvegianul pentru livescience.com.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.