Un antropolog scotian a reconstituit chipul muzicianului folosind tehnici grafice de ultima generatie.

Un barbat impozant, cu maxilarul inferior usor alungit, cu cavitati oculare profunde si cu un nas proeminent. Cu parul tuns foarte scurt si fara clasica peruca cu zulufi, pe care o purtau barbatii in urma cu trei secole. Asa arata compozitorul german Johann Sebastian Bach, in viziunea antropologului scotian Caroline Wilkinson.

Utilizand un program computerizat de ultima generatie, aceasta ofera publicului larg o reconstructie suprinzatoare a chipului compozitorului german. Wilkinson afirma ca demersul sau vine sa demonteze clasica imagine a muzicianului, ce dateaza din negura secolului al XVIII-lea. Urmarind sa redea intocmai chipul artistului din momentul mortii sale, antropologul spune ca a reusit acest lucru, in proportie de 70 la suta.

"Pentru multa lume, Bach este un batran care poarta peruca. Insa aceasta este imaginea sa stilizata, nu am avut pana acum un portret realistic al compozitorului. Stim ca a fost un om de viata, care dansa si dadea din picior cand isi canta propriile creatii, si care obisnuia sa cante. Era un tip extrem de dinamic, iar cu ajutorul acestei reconstructii chiar se poate vedea acest lucru", afirma directorul muzeului, citat de Reuters.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.