Sursa de agresivitate a tinerilor fata de parintii lor si nu numai este amigdala, arata un studiu australian.

Este vorba despre amigdalele cerebrale, al caror rol este de a procesa si de a inmagazina reactiile emotionale.

Adolescenta este o perioada cruciala in dezvoltarea circuitelor neuronale care influenteaza comportamentul si afectivitatea fiecaruia dintre noi, chiar daca specialistii nu au descoperit inca mecanismul prin care structura cerebrala influenteaza atitudinile tinerilor-problema. Va certati prea mult cu copilul dumneavoastra? Este posibil sa nu fie numai o problema psiho-sociala, ci una care tine de...amigdale.

Cercetatorii australieni si americani au identificat regiuni ale encefalului a caror forma si marime sunt direct legate de agresivitatea tipica adolescentei, etapa a vietii in care apar, de obicei, conflicte familiale, mai ales cu parintii.

Rezultatele studiului, coordonat de Centrul de Neuropsihiatrie din cadrul Universitatii din Melbourne, sugereaza ca adolescentii cu amigdale mai mari sunt mai agresivi.

Cercetatorii au ajuns la aceste rezultate comparand structura cerebrala si comportamentul afectiv al aproximativ 140 de voluntari
la varsta adolescentei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.