Un japonez a inventat o masina de masurat rsul si o noua unitate de masura, "ah", pentru a stabili daca veselia unei persoane este sincera, cinica sau ironica.

"Potrivit teoriei mele, imediat ce creierul detecteaza ceva amuzant, diafragma se pune in miscare", a spus Yoji Kimura, profesor de stiinte ale comunicarii la Universitatea din Kansai, Osaka, purtator de cuvânt al mai multor umoristi japonezi.

Kimura a pus niste electrozi pe corpurile voluntarilor, mai ales la nivelul stomacului, si a masurat diafragma si muschii. Masina poate cauta de pâna la 3.000 de ori pe secunda semnalele electrice produse de corp in cazul in care exista motiv de râs.

Potrivit inventatorului, aceasta precizie permite stabilirea tipului de râs, daca cineva râde cu toata inima sau se forteaza, daca persoana este cinica sau ironica. Kimura a stabilit unitatea de masura a râsului, "ah"-ul. "Am descoperit ca râsul copiilor este mai spontan, cu zece "ah"-uri pe secunda, de doua ori mai intens decât cel al adutilor", a explicat acesta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.