Un barbat din Effelder, Germania, a fost arestat in urma cu cateva zile, fiind banuit ca a comis mai multe spargeri de locuinte in regiunea unde locuieste. Anchetatorii au constatat cu uimire ca acuzatul a castigat in urma cu cativa ani o adevarata avere la loterie, el avand de fapt tot ce-i trebuie pentru un trai lipsit de griji. Pe 26 noiembrie 1996, Claus Wallart, din Effelder, un satuc cu numai 1.400 de locuitori, a castigat marele premiu la loto: 1,6 milioane de marci germane (800.000 de euro).

Barbatul divortase, era somer si locuia cu mama lui intr-o garsoniera de doar 12 metri patrati. Viata lui Claus s-a schimbat pentru totdeauna, el incepand sa duca un trai tot mai luxos. A cumparat o vila eleganta, cateva masini scumpe, si-a dus toata familia in vacanta in SUA. Ani la randul, toata lumea a crezut ca Claus duce o viata lipsita de griji. La inceputul lunii, barbatul, acum in varsta de 40 de ani, a fost arestat sub acuzatia de spargere si furt din locuinte. Ceea ce parea mai mult o gluma a capatat proportii nebanuite.

Oamenii legii anchetau mai multe jafuri care avusesera loc in ultimii ani intr-o regiune de cativa zeci de kilometri patrati. La interogatoriu Claus Wallart a recunoscut senin ca a comis peste 80 de spargeri, furand diverse lucruri, de la bijuterii pana la jucarii de plus, lampi, pulovere sau cd-uri. Barbatul a reusit performanta de a nu fi prins niciodata, el intrand mai ales noaptea pe geamurile lasate deschise de proprietari. Senin, Claus le-a explicat anchetatorilor ca fura de placere, acest "hobby" datand de patru ani. "Pur si simplu nu mai aveam ce face. imi placea senzatia de risc", a spus acuzatul intr-un interviu acordat cotidianului Bild.

Citeste si:

Cel mai mare castig din Europa este de 64 de milioane de euro

Un elvetian este castigatorul celui mai mare premiu din istoria loteriilor din Europa. Un bilet jucat intr-un magazin din orasul Wallis a castigat marele pot la extragerea Euroloteriei de vineri seara, in valoare de 63,8 milioane de euro. La acest joc participa zece tari din Europa, iar ultima oara cand s-a castigat a fost pe 8 februarie. Fericitul castigator, a carui identitate nu se cunoaste inca, are la dispozitie sase luni pentru a-si revendica premiul. Precedentul record pentru Europa era de 42,5 milioane de euro si s-a castigat tot la Euroloterie, in Portugalia.