Un barbat din Effelder, Germania, a fost arestat in urma cu cateva zile, fiind banuit ca a comis mai multe spargeri de locuinte in regiunea unde locuieste. Anchetatorii au constatat cu uimire ca acuzatul a castigat in urma cu cativa ani o adevarata avere la loterie, el avand de fapt tot ce-i trebuie pentru un trai lipsit de griji. Pe 26 noiembrie 1996, Claus Wallart, din Effelder, un satuc cu numai 1.400 de locuitori, a castigat marele premiu la loto: 1,6 milioane de marci germane (800.000 de euro).

Barbatul divortase, era somer si locuia cu mama lui intr-o garsoniera de doar 12 metri patrati. Viata lui Claus s-a schimbat pentru totdeauna, el incepand sa duca un trai tot mai luxos. A cumparat o vila eleganta, cateva masini scumpe, si-a dus toata familia in vacanta in SUA. Ani la randul, toata lumea a crezut ca Claus duce o viata lipsita de griji. La inceputul lunii, barbatul, acum in varsta de 40 de ani, a fost arestat sub acuzatia de spargere si furt din locuinte. Ceea ce parea mai mult o gluma a capatat proportii nebanuite.

Oamenii legii anchetau mai multe jafuri care avusesera loc in ultimii ani intr-o regiune de cativa zeci de kilometri patrati. La interogatoriu Claus Wallart a recunoscut senin ca a comis peste 80 de spargeri, furand diverse lucruri, de la bijuterii pana la jucarii de plus, lampi, pulovere sau cd-uri. Barbatul a reusit performanta de a nu fi prins niciodata, el intrand mai ales noaptea pe geamurile lasate deschise de proprietari. Senin, Claus le-a explicat anchetatorilor ca fura de placere, acest "hobby" datand de patru ani. "Pur si simplu nu mai aveam ce face. imi placea senzatia de risc", a spus acuzatul intr-un interviu acordat cotidianului Bild.

Cel mai mare castig din Europa este de 64 de milioane de euro

Un elvetian este castigatorul celui mai mare premiu din istoria loteriilor din Europa. Un bilet jucat intr-un magazin din orasul Wallis a castigat marele pot la extragerea Euroloteriei de vineri seara, in valoare de 63,8 milioane de euro. La acest joc participa zece tari din Europa, iar ultima oara cand s-a castigat a fost pe 8 februarie. Fericitul castigator, a carui identitate nu se cunoaste inca, are la dispozitie sase luni pentru a-si revendica premiul. Precedentul record pentru Europa era de 42,5 milioane de euro si s-a castigat tot la Euroloterie, in Portugalia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.