Michael Mastromarino a fost inculpat in 2006 pentru furt de organe si tesut celular de la cadavre, intr-o afacere numita de anchetatori "film horror de serie B".

Fostul dentist si alte trei persoane, printre care un antreprenor de pompe funebre din Brooklyn, au castigat astfel milioane de dolari.

Procurorul Charles Hynes a descris in detaliu, in momentul inculparii celor patru in februarie 2006, cum acestia inlocuiau oasele victimelor cu tevi de PVC pentru a nu trezi suspiciuni in timpul funeraliilor. Potrivit actului de acuzare, echipa intocmea actele de deces si de consimtamant pentru donarea de organe, falsificand varsta si datele decesului.In cazul lui Alistair Cooke, jurnalist BBC mort la varsta de 95 de ani din cauza unui cancer pulmonar, organele au fost clasate ca apartinand unui barbat de 85 de ani mort in urma unei crize cardiace.

Citeste si:

Dupa ce prelevau organele, acuzatii umpleau cadavrele cu manusile si sorturile chirurgicale pe care le folosisera, au spus anchetatorii. "Pentru rudele celor decedati este vorba despre un film de groaza prost. Acesta este tristul adevar", a spus Hynes.

Mastromarino avea o societate in New Jersey care vindea tesut celular pentru grefe. El a fost inculpat impreuna cu antreprenorul de pompe funebre Joseph Nicelli si alti doi barbati. Toti patru au pledat nevinovat in 2006.

Potrivit anchetei, cei patru au colectat oase si organe de la 1.077 cadavre in cinci ani, revanzandu-le unor societati specializate in transplanturi. Pe piata, un singur cadavru poate ajunge la 250.000 de dolari in vanzarea de organe, oase si tesuturi, spun anchetatorii.