Femeile care folosesc pilula contraceptiva si vor sa treaca la un mijloc contraceptiv fara utilizare zilnica, ar dori sa foloseasca un inel contraceptiv vaginal.
Ele nu ar fi dispuse sa aleaga un plasture contraceptiv. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea din Pittsburgh, SUA. 71% dintre femeile care au trebuit sa foloseasca inel pe parcursul studiului au declarat ca vor continua cu aceasta metoda contraceptiva. In acelasi timp, 73% dintre femeile care au folosit plasturele au spus ca se vor intoarce la pilula. Atat inelul, cat si plasturele elibereaza in organism aceiasi hormoni continuti si in pilula. Inelul contraceptiv are dimensiuni foarte mici si se introduce in vagin o data pe luna.

Plasturele contraceptiv se foloseste saptamanal. Se pare ca plasturele poate duce la aparitia cheagurilor de sange la nivelul picioarelor, plamanilor si in alte organe vitale. Pentru a concluziona care metoda contraceptiva este mai buna, cercetatorii s-au bazat pe declaratiile a 500 de femei. Voluntarele, care foloseau pilula, au schimbat metoda contraceptiva cu inele sau plasturi timp de trei menstruatii. Femeile care foloseau plasturele erau de doua ori mai predispuse la a renunta la el dupa cele trei luni, fata de cele care foloseau inelul.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.