Antibioticele raspandite in mediu creeaza bacterii tot mai rezistente. „Supergermenii” astfel creati ucid mai multi americani decat SIDA.
Folosirea abuziva a antibioticelor de catre omul contemporan a dus la ras­pandirea acestora in mediu, unde nu fac altceva decat sa le permita bacteriilor sa capete imunitate la aceste medicamente si sa se transforme in „supergermeni”. In acest fel, bacterii precum Stafilococul auriu - un dusman dintotdeauna al omului, dar care, in secolul al XX-lea, era biruit fara probleme de antibiotice - a ajuns sa fie vinovat de uciderea a 18.000 americani pe an, considera revista Discover.

Aceasta inseamna mai multe decese decat cele produse anual in SUA de SIDA! Mai grav de atata este semnalul de alarma tras de cercetatorii de la Universitatea din Colorado si Universitatea Tufts (Massachusetts), citati de revista americana. Potrivit estimarilor acestora, „superbacteriile” produc anual circa 90.000 de infectii potential mortale.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.