Un fotograf amator a postat pe internet cåteva fotografii cu o creatura pe care sustine ca a surprins-o in Muntii Vrancei, mai exact in zona Lepsa-Gresu

Fotografiile cu “Bigfoot” sunt postate pe site-ul www.flickr.com.

Pe unul dintre blogurile care au publicat pozele cu “Bigfoot de Vrancea” este publicat si un e-mail primit de la autorul fotografiilor în care sunt descrise conditiile în care au fost realizate acestea. “Numele meu este Mihnea Vasiliu, am 41 de ani si sunt inginer chimist. Pasiunea mea este fotografia si pentru asta bat tara în lung si în lat sa surprind peisaje, oameni, animale, constructii etc. Vineri am fost în Muntii Vrancei, pe drumul care duce spre Tårgu Secuiesc de la Lepsa-Gresu. La un moment dat am vazut ceva pe drum. Am crezut ca e un urs, de la distanta vazånd o silueta matahaloasa acoperita cu o blana de culoare bruna. Pana am coborat sa fac o fotografie (mentionez ca am un aparat profesional dotat cu teleobiectiv), fiinta a apucat aproape sa dispara dupa cotul drumului. Am apucat sa fac cateva poze si nu stiu ce sa cred. Vad în poze o fiinta ciudata care seamana cu un om, dar... Credeti-ma ca avea peste doi metri înaltime si se misca foarte repede, nu ca un urs. Sunt putine momente în viata unui om în care simti ca-ti îngheata sangele în vine; pentru mine acesta a fost unul dintre ele. Stiu ca primiti tot felul de prostii pe mail si as vrea sa ma credeti ca de felul meu nu sunt genul care trimite comentarii pe forumuri sau alte chestii. Asa ca va stau la dispozitie daca aveti dubii cu privire la veridicitatea pozelor“, spune Mihnea Vasiliu pe blogul respectiv.

«Pozele nu au fost prelucrate»

Autorul pozelor sustine ca imaginile sunt reale, fara trucaje prin programe de prelucrare a pozelor. „Nu am folosit Photoshop sau un alt trucaj. Sunt fascinat de faptul ca nu am primit nici o întrebare legata de locul exact în care au fost facute; toata lumea e interesata de softul folosit. Altii se leaga de neclaritatea unor fotografii, în conditiile utilizarii unui Canon 400d cu obiectiv Tamron 70-300. Sunt convins ca, daca era altcineva în locul meu, si-ar fi pastrat calmul, ar fi focalizat corect sau - de ce nu - ar fi utilizat trepiedul si dupa ce l-ar fi «pozat» ar fi scotocit locul în cautare de urme. Eu unul m-am cam speriat si m-am urcat în masina, încercånd sa vad dupa ce am trecut de cotul drumului daca pot sa-l fotografiez din nou. Disparuse, si pozele facute din masina sunt irelevante. Sunt în total 21 de poze - din secunda în care am tasnit din masina pana am încercat sa-l «prind» în padure“, precizeaza autorul fotografiilor în e-mailul publicat de blogatu.blogspot.com.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.