Cel mai bogat indian, Mukesh Ambani, isi construieste in centrul financiar al Mumbai-ului o resedinta de 173 de metri (echivalentul unei cladiri cu 60 de etaje), 27 de etaje si 1 miliard de dolari, valoare care o indica drept cea mai scumpa resedinta privata din lume.

Antilla

Gigantica cladire, denumita Antilla, dupa o insula din mitologia indiana si inspirata de una din cele sapte minuni ale lumii, Gradinile suspendate din Babylon, va avea o suprafata totala desfasurata mai mare decat cea a celebrului Palat Versailles (Franta) si va fi resedinta celui mai bogat om din India si a familiei sale (sotia si cei trei copii), care vor beneficia de serviciile full-time a nici mai mult nici mai putin de 600 angajati.

Mamutul de 173 de metri va fi construit pe celebra Altamount Road, supranumita si Aleea Bogatilor, adresa elitei indiene: Ratan Tata, presedintele si fondatorul grupului Tata, Naresh Goyal, seful Jet Airways, dar si alti antreprenori autohtoni de renume.

Antilla este in prezent doar un morman de beton si otel, insa in toamna, cand va fi gata, cladirea, a carei valoarea este estimata la peste un miliard de dolari, va deveni cea mai scumpa resedinta privata de pe mapamond, si, totodata, una dintre cele mai mari din lume.

Desi planurile resedintei colos nu au fost facute publice, se pare ca primele sase etaje vor fi destinate unei parcari interioare (aprox. 170 de locuri), in timp ce la ultimul etaj vor fi trei heliporturi. In plus, familia Ambani va putea primi nu mai putin de 50 de musafiri in cochetul si luxosul cinematograf ce se desfasura pe un intreg etaj (filmele indiene reprezinta una din marile pasiuni ale lui Ambani).

Ca in orice resedinta care se respecta, nici din aceasta nu puteau sa lipseasca centrul spa, sala de sport si piscina (in cazul de fata, cu vedere spre Marea Arabica). Mai mult decat atat, alte cateva etaje ale cladirii vor fi destinate strict gradinilor si teraselor deschise. Apartamentele pentru oaspeti, precum si cele ale membrilor familiei Ambani sunt proiectate la nivelurile superioare, fiecare dintre acestea avand vedere la mare.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.