Autoritatile de la Londra pregatesc un proiect de lege care sa scada drastic numarul dependentilor de tutun

Angajatii Ministerului britanic al Sanatatii au lansat o initiativa legislativa extrema, potrivit careia toti fumatorii vor avea nevoie de un permis pentru a-si putea cumpara tigari.

Documentul va contine data nasterii, astfel incat minorii sa nu mai poata cumpara tutun, si o poza de pasaport pentru a nu fi transmisibil. Mai mult, pentru a obtine acest permis, britanicii vor fi nevoiti sa achite si o taxa de zece lire.

Ideea, care a starnit deja nemultumirea fumatorilor britanici, ii apartine lui Julian Le Grand, secretar de stat in Ministerul Sanatatii si fost consilier al ex-premierului Tony Blair. "Foarte multi britanici vor renunta la acest viciu sau la ideea de a se apuca de fumat daca vor avea nevoie de acest permis, pentru care vor fi nevoiti sa completeze un formular, sa se inscrie intr-o baza de date si sa mai si plateasca o taxa. Mai mult, ei vor fi obligati sa-si innoiasca anual permisul", a explicat Le Grand.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.