Ce poate iesi dintr-o Dacie Nova, o caroserie de Jaguar si sclipirea de inteligenta a unui inginer constructor?

“Nimic mai simplu, ar raspunde, daca ar fi intrebat, resiteanul Marius Hegedius. Ar iesi un superb autoturism decapotabil, construit dupa tipicul unui Jaguar XK model 1948”.

Cu o astfel de masina se poate lauda inginerul care a muncit trei ani pentru a-si modifica in intregime batrana sa Dacie Nova si a o metamorfoza intr-o adevarata limuzina de epoca. “De Karaso Simplon, asa mi-am denumit bijuteria pe patru roti pe care am omologat-o, recent, la Registrul Auto, si la bordul careia voi iesi in curand pe strazile Resitei”, ne-a marturisit, mandru de el, ingeniosul constructor.

Primul lucru pe care l-a facut inginerul a fost sa scoata caroseria Daciei sale Nova, pe care o detinea din 1992. “Am facut o gramada de calcule pentru a-mi da seama daca este posibil sa pun pe scheletul metalic al Daciei o caroserie care sa imite forma unui Jaguar de la jumatatea secolului XX. Cand mi-am dat seama ca acest lucru putea fi realizat, am inceput constructia propriu-zisa a caroseriei de Jaguar pe care am facut-o din fibra de rasina poliesterica armata cu fibra de sticla.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.