Politia de Frontiera poloneza a intervenit in cazul introducerii ilegale in tara a doua masini blindate din echipamentul dezafectat al armatei slovace.
Ele au fost trecute granita in Polonia de doi colectionari de obiecte militare, relateaza Gazeta Wyborcza. 'In urma cu doua luni, pe 11 decembrie 2007, adica inaintea intrarii Poloniei in zona Schengen, granicerii de la frontiera Chyzne au oprit un transport privat care continea aceste doua blindate. Un locuitor de 28 de ani din Orawa, oras din apropierea granitei, a incercat sa le introduca in Polonia', a informat mr. Marek Jarosinski, purtatorul de cuvant al comandantului Politiei de Frontiera Karpackie.

Marfa neobisnuita a fost adusa atunci intr-un TIR. Era vorba despre blindate de productie cehoslovaca, tipul Praga V3S, dotate cu doua tevi de tun antiaeriene de calibrul 30 mm, provenite din vanzarea legala a echipamentului retras din armata slovaca. Granicerii au intors atunci transportul in Slovacia. Conform prevederilor in vigoare, cumpararea, transportul si detinerea acestui gen de echipament militar sunt posibile cu conditia 'scoaterii permanente din exploatare a elementelor de armament', prin urmare armamentul trebuie deteriorat in asemenea masura, incat sa nu se poata trage cu el, chiar si dupa o eventuala reparatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.