Pana si bolnavii de inima sau diabeticii pot trai 100 de ani! Afirmatia apartine cercetatorilor britanici.
Doctorul William Hall, de la Universitatea din Rochester, citat de AP, afirma ca nu numai oamenii sanatosi pot trai un secol, ci chiar si cei ce ajung sa se imbolnaveasca in jurul varstei a treia, insa pot supravietui cu ajutorul doctorilor dedicati, care nu gandesc ca este ceva normal ca la varsta lor sa fie bolnavi.

Studiul a fost facut pe 500 de femei si pe 200 de barbati care au ajuns la varsta de 100 de ani. Medicii au fost surprinsi sa descopere ca doua treimi au evitat bolile serioase caracteristice varstei a treia, in timp ce o treime dintre bolnavi au ajuns la 100 de ani, desi in jurul varstei de 85 de ani au acuzat tensiune arteriala mare, boli cronice ale inimii si chiar diabet. O alta descoperire a fost aceea ca sanatatea barbatilor este mai buna decat a femeilor. in acest caz, ne intrebam de ce numarul vaduvelor il depaseste pe cel al vaduvilor? Oare sanatatea barbatilor se deterioreaza dupa casatorie?


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.