Antonio de Pascale, un macelar din Vicenza, a admis ca are o relatie de patru luni cu fetita, timp in care aceasta i-a trimis numeroase SMS-uri de dragoste.
In timpul procesului, avocatii lui Pascale au argumentat ca intre cei doi exista "o tandrete extraordinara" si ca barbatul este indragostit "pana peste cap" de fata, dupa ce a facut prima data dragoste cu ea in masina sa. Avocatii au mai declarat ca actul sexual a fost liber consimtit.
Curtea din Vicenza a acceptat declaratiile celor doi amanti si l-au condamnat pe Pascale la doar un an si patru luni de inchisoare, in conditiile in care acesta era pasibil de 12 ani de puscarie.
Pentru ca exista o lege prin care pedepsele de mai putin de trei ani pot fi amnistiate, De Pascale are toate sansele sa nu stea deloc in inchisoare din cauza relatiei sale cu "Lolita".
Antonio Marziale, presedintele Asociatiei pentru Protectia Drepturilor Minorilor, a declarat ca decizia judecatorilor este "execrabila".
Acesta a afirmat ca "nu este corect sa iei in considerare ce zice un copil de 13 ani ca ar vrea. Legea ar trebui pur si simplu sa protejeze aceste fete care sunt prea imature sa decida daca sunt de acord sau nu cu adultii lipsiti de orice scrupul".