Molecula pasiunii, inlocuita treptat cu hormonul tandretei.
O echipa de cercetatori ai Universitatii din Pisa, Italia, a descoperit ca substanta chimica datorita careia oamenii sunt atrasi sexual de un nou partener nu rezista decat cel mult doi ani, relateaza BBC. Cand cuplurile trec la faza de „relatie stabila“, in actiune intra alti hormoni, arata specialistii intr-un studiu publicat in revista „Chemistry World“.

Cercetatorii italieni au cautat sa masoare nivelurile hormonului numit neutrofina in sangele unor subiecti voluntari, clasificati in functie de vechimea relatiei in care erau implicati. S-a constatat ca nivelul de neutrofine este mult mai ridicat la cei aflati in primele stadii ale idilei, in timp ce la aceia care aveau deja parteneri de 1-2 ani, hormonul disparuse cu totul, desi relatia se mentinea. „Molecula pasiunii“, au mai descoperit cercetatorii, fusese inlocuita de asa-numitul „hormon al tandretei“, oxitocina, prezent la toate cuplurile mai vechi de doi ani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.