Un imigrant lituanian a ridicat in SUA, de unul singur, un impresionant palat

Cei care au vizitat Castelul de Coral din Homestead, statul american Florida, nu se sfiesc sa-l numeasca “a opta minune a lumii”. Structura, care a uimit o lumea intreaga, a fost ridicata de un singur om, care a muncit numai in timpul noptii si nu a vrut sa dezvaluie nimanui secretul. Cand era intrebat cum a reusit sa ridice castelul, Edward Leedskalnin afirma ca “a descoperit secretul construirii piramidelor din Egipt”.

Leedskalnin a fost un om cu totul exceptional. Desi in tara natala, Lituania, nu a facut decat patru clase, ceea ce a lasat in urma lui continua sa uimeasca. Barbatul mic de statura si retras a reusit sa contruiasca singur, prin metode necunoscute, un castel in miniatura si o gradina pe care a umplut-o cu obiecte stranii.

Totul realizat din bucati mari de coral, pe care le-a deplasat dintr-o cariera din apropiere. Pentru constructia micului castel, Leedskalnin nu a folosit nici un gram de mortar: blocurile de mari dimensiuni sunt asezate perfect. Lituanianul nu a dezvaluit niciodata metoda prin care a construit ciudata structura.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.