Majoritatea combustibililor biologici utilizati in prezent genereaza o cantitate mai mare de emisii de gaze decat cei conventionali, daca este luat in considerare nivelul poluarii, se arata in doua studii americane.
Beneficiile combustibililor biologici au fost contestate in ultimele luni, dupa ce expertii au evaluat efectele lor asupra mediului. Cele doua studii abordeaza pentru prima data, dintr-o perspectiva completa, efectele emisiilor asupra teritoriilor convertite in terenuri agricole pentru sprjinirea dezvoltarii combustibililor biologici.

Distrugerea ecosistemelor naturale, paduri tropicale sau pasunilor din America de Sud sporeste emiterea de gaze cu efect de sera in atmosfera, deoarece aceste ecosisteme constituie buretele natural al planetei pentru emisiile de carbon."Cand luam in considerare acest lucru, majoritatea conbustibililor biologici utilizati sau care vor fi utilizati vor spori probabil in mod substantial emisiile de carbon", a declarat Timothy Searchinger, autorul unuia dintre studii si cercetator pe probleme legate de mediu si economie, in cadrul Universitatii din Princeton.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.