Giganticul experiment de fizica a particulelor desfasurat langa Geneva ar putea deschide o „bucla spatio-temporala“, spun cercetatorii.
Primii calatori in timp s-ar putea materializa pe Pamant in urmatoarele cateva saptamani, cand va fi pus in functiune cel mai mare accelerator de particule construit vreodata, LHC (Large Hadron Collider). LHC, proiect a carui valoare se ridica la 6,2 miliarde de euro, ar trebui sa dezvaluie cateva dintre misterele particulelor si fortelor care au condus la nasterea Universului.

Prof. Irina Arefieva si dr. Igor Volovici, specialisti in fizica teoretica ai Institutului de Matematica Steklov, din Moscova, sunt de parere ca giganticul experiment care se va desfasura la CERN, centrul european de fizica a particulelor de langa Geneva, s-ar putea dovedi ca este prima „masina a timpului“, scrie „New Scientist“.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.