Cu peste 300.000 de titluri scrise, P. M. Parker este cel mai prolific autor al tuturor timpurilor.

A scris 188 de carti despre pantofi, zece despre navele maritime, 219 despre ceara si sase despre muraturile de varza rosie. Ii apartin titluri precum „Raportul mondial pe 2007 asupra colacilor din lemn pentru WC-uri“ si „Perspectiva intre 2007 si 2012 asupra asparagusului inghetat din India“. De asemenea, a conceput o serie de carti de rebusuri cu cerintele formulate intr-o limba si cu rezolvarile in alta, dupa cum precizeaza „The Guardian“. Philip M. Parker a publicat pina in prezent peste trei sute de mii de carti. Cu toate ca s-a nascut dislexic, a scris mai multe carti decit poate citi cineva intr-o viata intreaga. Intrebat de Cotidianul despre secretul acestei eficiente, el a marturisit: „Sint cel mai prolific autor care nu s-a folosit de condei, ci de calculator“.

In urma cu opt ani s-a apucat sa scrie carti cu ajutorul calculatorului, dezvoltind software-ul necesar alaturi de o echipa de programatori. Cu toate ca a durat ani buni pina a obtinut prima carte, dupa reusita, volumele au curs pe banda rulanta. Dureaza doar 20 de minute pentru ca o noua carte sa ia nastere.

Economist la baza, Parker si-a orientat eforturile spre profit. „Pot sa dezvolt un software care sa scrie opere de fictiune, insa acest domeniu nu este unul dintre cele mai profitabile in sfera publicatiilor. Cred ca exista prea multe romane de fictiune pe piata, asa ca ma axez pe subiecte care au fost prea putin sau deloc tratate pina in prezent. Subiectele pe care le abordez sint atit de specializate incit nimeni altcineva nu ar fi de acord cu publicarea unor carti pe marginea lor. Totusi, in secolul al XXI-lea exista o piata si pentru acestea. Deoarece ma costa atit de putin ca sa le dau nastere, doar pretul electricitatii, obtin profit chiar si in cazul in care vind un singur exemplar din fiecare carte.“

A vindut pina in prezent sute de mii de carti, insa nu planuieste sa se opreasca aici. Crede ca in timpul vietii sale vor aparea in jur de un milion de carti care sa-i poarte numele. „Fiecarui substantiv si verb al limbii engleze ii va fi dedicata o carte. Subiectul nu conteaza prea mult“, declara Parker. Mai mult, el nu intentioneaza sa se opreasca din publicat nici dupa ce va incheia socotelile cu viata. Va schimba probabil conceptul de opera postuma a unui autor: „As putea programa un computer sa scrie carti chiar si dupa ce mor. Cita vreme va exista electricitate care sa-l alimenteze, va scrie la infinit“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.