Inventatorii olandezi au prezentat, ieri, un robot de 75.000 de euro, destinat alimentarii masinilor care opresc la benzinarii.

Robotul functioneaza prin analizarea automobilului la sosirea in benzinarie, asocierea datelor obtinute cu cele din baza sa de date si alegerea celui mai potrivit tip de benzina pentru motorul respectiv, dupa cum scrie Click. Un brat automatizat, dotat cu senzori multipli, atasat unei pompe normale de benzina, se extinde, deschide cu grija capacul de la rezervor, desurubeaza busonul, branseaza furtunul si alimenteaza masina, la fel de eficient si rapid ca un operator uman.

„Am vizitat o ferma si am vazut un brat robotic mulgand o vaca. Daca putea face asta, m-am gandit eu, de ce n-ar putea sa umple rezervorul masinii?“, afirma inventatorul robotului, Nico van Staveren, care este si operatorul unei benzinarii. Potrivit EVZ, Staveren spera sa-l introduca pe „Tankpitstop“, cum si-a botezat creatia, in mai multe benzinarii din Olanda pana la finele anului curent.

Robotul functioneaza la orice masina al carei rezervor se deschide fara cheie si ale carei dimensiuni au fost inregistrate in baza de date, in principal pentru a evita zgarierea caroseriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.