Firul de par poate dezvalui, mai nou, locurile prin care a umblat posesorul lui.
Infractorii care pretind ca nu s-au aflat la locul crimei vor fi tradati in viitor de propriile podoabe capilare. Cercetatorii de la Universitatea Alaska au descoperit o tehnica prin care pot determina locurile prin care s-a perindat o persoana, analizind mostre de par ale acesteia. Noua tehnologie se sprijina pe amprentele chimice diferite ale aerului si apei din diferite state si chiar din diferite zone ale aceleiasi tari, dupa cum precizeaza „The Telegraph“.

Fiecarei zone ii corespunde un amestec unic de izotopi prezenti in aer si in apa, care patrund in corpurile oamenilor atunci cind acestia respira, beau si maninca. Pe masura ce parul le creste, el incorporeaza acesti izotopi si se constituie intr-o reprezentare a traseului pe care persoanele l-au avut. „Compozitia de izotopi din apa este diferita in fiecare zona a globului, iar multi oameni au tendinta sa bea apa de la robinet. In cazul in care consuma apa imbuteliata, putem sa analizam alti izotopi, cum ar fi cei de azot si de carbon din mincare. Putem de asemenea sa cautam alti compusi, precum plumbul, care sint asimilati din cauza poluarii atmosferice si ne pot oferi indicatii geografice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.