Lupta contra obezitatii tot mai pronuntate din randul americanilor a inceput sa ia forme cat se poate de neobisnuite in unele state ale SUA.
Astfel, doi politicieni republicani si un democrat din Camera Reprezentatilor a statului Mississippi au gasit drept solutie pentru acest fenomen un proiect de lege prin care se interzice restaurantelor si cafenelelor sa-i mai serveasca pe clientii supraponderali, informeaza site-ul „The Smoking Gun”. Autorii proiectului propun Departamentului Sanatatii din acest stat sa elaboreze criterii de evaluare a obezitatii si sa trimita aceste materiale catre institutiile de alimentatie publica.

Ghidandu-se dupa aceste criterii, angajatii restaurantelor vor trebui sa decida daca trebuie sau nu sa-l serveasca pe un client sau altul. In cazul in care patronii se vor abate de la interdictie, proiectul de lege (nr.282) prevede sanctionarea lor prin ridicarea licentei de functionare. Cu toate acestea, sansele ca proiectul de lege sa fie aprobat nu sunt de suta la suta.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.