Ludovic Petru este unul dintre cercetatorii care au adus Romania pe locul 4 in lume la... ciresi. Isi recunoaste copacii si la lumina lunii si deosebeste gustul a 550 de soiuri.
Povestea lui Ludovic Petre poate fi rezumata asa: unui copil i-au placut atat de mult ciresele incat, ajuns om mare, a creat a treia colectie de ciresi din Europa si a patra din lume. In trei decenii de cercetare si munca de Sisif, Ludovic Petre a plantat la Iasi, pe sapte hectare, peste 20.000 de ciresi. I-a crescut ca pe propriii copii si i-ar recunoaste si la lumina lunii. Ciresii lui sunt la fel de grandiosi ca cei asiatici, ornamentali. Vara, impovarati de rod galben, sangeriu ori negru, ciresii de pe costisa Miroslavei ii par trufasi. Sunt galonati cu brevete si sumedenie de medalii.

Miroslava este statiunea cu cel mai divers „tezaur”, dupa Italia, Franta si SUA: 550 de soiuri de cires si 124 de visin compun la Iasi colectiile nationale.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.