La prima vedere, Debbie Wolf este o persoana normala, insa daca se enerveaza sau este stresata, aparatura electronica din preajma ei se strica. Precum in filmele SF, pe unde trece Debbie becurile palpaie, televizorul o ia razna, iar celelalte elctrocasnice se strica.

Debbie Wolf a declarat ca nu ar fi unica, ci ca este una dintre "sliders" (asa sunt denumite persoanele care sustin ca simpla lor prezenta poate interfera cu electrocasnicele din preajma lor).
Bizarele sale abilitati, denumite de expertii in paranormal ca sindromul "Street Light Interference" sau SLI, nu numai ca reprezinta o pacoste pentru Debbie, dar i-au adus acesteia si o faima mondiala care nu o incanta foarte tare, relateaza cotidianul britanic Daily Mail.

In Japonia, ea a fost comparata cu eroinele unor benzi desenate denumite Manga. Americanii o compara cu o alta serie, de film de data aceasta, "Heroes", in care oameni obisnuiti dezvolta o serie de capacitati extrasenzoriale.

Exista si sceptici care sunt de parere ca SLI nu e decat autosugestie si coincidenta - afirmatii care urmeaza sa fie confirmate sau nu de catre specialistii care efectueaza o serie de experimente de laborator elaborate pe Debbie si pe cei similari ei.
Insa daca Debbie si ceilalti "oameni electrici" au dreptate, se pare ca cercetatorii vor fi nevoiti sa rescrie toate regulile cunoscute ale fizicii.

"Se intampla atunci cand sunt stresata, cand ma preocupa ceva intens... cand sunt plictisita nu se intampla nimic. Nu dureaza o zi intreaga, ci cateva momente, insa <<dereglarile>> au loc frecvent" a povestit femeia.
Debbie, care are 38 de ani, a povestit ca o data, pe cand se afla pe motocicleta, a reusit sa arda mai multe lampi de pe o strada si ca deseori ii vede pe electricieni cocotati pe stalpii din fata casei ei din Newhaven, incercand sa repare ceea ce a stricat ea.
Deregleaza ceasurile electronice
Pentru o femeie care crede ca interfereaza cu echipamentul electric, meseria ei este destul de riscanta - ea lucrand ca asistent de patolog la spitalul Royal Sussex County din Brighton. Insa Debbie sustine ca niciodata puterile ei nu i-au influentat munca.
Si mama femeii este convinsa ca fiica ei are abilitati paranormale. Ea a povestit ca nu o lua niciodata pe fata ei adolescenta in magazinele de electronice si ca nu o prea lasa sa umble la electrocasnicele din casa.

"Am avut probleme cu energia electrica in toate casele in care am locuit, si tot timpul trebuie sa schimb bateriile telecomenzilor. Deseori vin acasa si descopar o balta de apa pe jos, pentru ca mi s-a dezghetat frigiderul, iar dimineata trebuie sa ma trezesc cu tot felul de ceasuri mecanice, pentru ca dereglez ceasurile digitale si intarzii la serviciu. Mama mi-a observat abilitatile inainte mea, pentru ca eu credeam ca era ceva normal. Fratele meu este surd, iar mama obisnuia sa spuna ca <<am un copil surd si unul electric>>. In orice caz ma afecteaza foarte tare, si demult am incetat sa mai rad de ce patesc, pentru ca nu ma mai amuza, mi se intampla in fiecare zi si poate fi periculos", a mai povestit Debbie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.