„Growing Up Online“ este unul dintre primele documentare in care se discuta mutatiile pe care Internetul le produce in viata adolescentilor.
Parinti terorizati de povesti cu pedofili internauti, adolescenti care si-au mutat viata online, adincind si mai mult etern invocata discrepanta dintre generatii, tineri care se folosesc de adapostul Internetului pentru a-si crea identitati paralele sau care, pur si simplu, profita de accesul nelimitat la informatie sint doar citeva dintre secventele din documentarul „Growing Up Online“.

Filmul este regizat si produs de Rachel Dretzin si de sotul ei, care au avut acces direct la schimbarile ce au loc in vietile celor nascuti in plina efervescenta a digitalului, dat fiind ca sint parintii a trei copii din „generatia online“. Inainte sa realizeze aceasta cercetare despre felul in care functioneaza serviciile de mesagerie instantanee, retelele sociale online sau alte asemenea felii din „placinta“ Internetului, disponibile printr-un singur click, cei doi s-au familiarizat cu mecanismele prin care media relationeaza cu adolescentii, intr-un alt documentar, „The Merchants of Cool“, despre nasterea si maturizarea coolness-ului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.