Mai multi pescari din Bangladesh au lovit pana la moarte un delfin de rau pentru ca „nu mai vazusera o asemenea creatura pana atunci”.

Dupa ce au omorat delfinul, reprezentantul unei specii foarte rare, pescarii au incercat sa ii vanda pielea, nu au reusit, asa ca au lasat-o in fata unui muzeu, anunta o agentie de stiri din Bangladesh, conform CNN.

Delfinul raului Gange traieste in apele intunecoase ale raului si poate fi observat numai in momentele in care vine la suprafata apei ca sa respire. Cu toate acestea, ei sunt vazuti foarte rar.

Aceasta specie de delfin care numara intre 4.000 si 5.000 de exemplare, se numara printre animalele aflate pe cale de disparitie. Delfinii sunt aproape orbi, probabil din cauza apelor foarte intunecoase ale Gangelui. Uneori mor, atunci cand ajung din intamplare in ape nu prea adanci, alte ori sunt prinsi in plasele pescarilor indieni.

De asemene, acesti delfini sunt afectati si din cauza constructiei barajelor de pe rau, care opresc trecerea apelor curate.

Conform CNN, delfinul abandonat de catre pescari va fi dus intr-un muzeu, unde va fi expus pentru vizitatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.