McDonald's va putea acorda diplome de bacalaureat in specializarea "gestionarea lucrului in echipa", care va certifica faptul ca detinatorul s-a specializat in administrarea unui restaurant McDonald's, posedand cunostinte de marketing si resurse umane, a declarat agentia guvernamentala insarcinata cu programa scolara.

Doua alte companii private vor putea decerna diploma de absolvire al examenului "A-level", abreviere a "Advanced Level" (Nivel avansat), necesar pentru inscrierea la universitate.

Network Rail, companie ce asigura gestiunea si intretinerea retelei feroviare britanice, va putea de asemenea sa acorde diplome de bacalaureat, precum si diplome ce permit inscrierea la cursuri avansate, de doctorat in inginerie.

Compania aeriana de pret redus Flybe va acorda diplome de stewarzi si stewardese, precum si de inginerie.

Acestea sunt primele companii private autorizate sa acorde diplome care certifica absolvirea unor cursuri recunoscute de stat, informeaza NewsIn.

"Aceasta masura importanta are drept scop eliminarea discrepantei care exista intre calificativele nationale si cerintele companiilor private, lucru care va fi extrem de avantajos pentru angajati, angajatori si intreg statul britanic", a declarat ministrul britanic al universitatilor si formarii, John Denham.