Multi barbati britanici dau sexul real pe cel virtual. Problema este ca numarul lor este n crestere si unii chiar si-au distrus viata: au pierdut job, nevasta, prieteni. Totul din cauza dependentei de sexul virtual.
Potrivit unui documentar al BBC News, difuzat la 11 ianuarie 2008, sexologii si psihoterapeutii din Marea Britanie inregistreaza cresterea numarului barbatilor dependenti de sexul virtual.
Aproximativ 80% din cei 43 de terapeuti chestionati, inclusi in aceasta ancheta, au declarat ca adictia sexuala - dependenta de site-urile pornografice - a devenit o problema. Multi terapeuti spun ca navigarea in exces a acestui tip de site-uri este extrem de periculoasa. Deoarece, din cauza acestei obsesii, multi barbati au ajuns in pragul disperarii, si-au pierdut locul de munca si prietenii, si-au distrus relatia conjugala.

Profilul unui asemenea dependent este relativ usor de schitat: intre 35 si 55 de ani, sta aproape neclintit in fata calculatorului sau cu laptopul in brate cel putin opt ore zilnic, este tacut, usor iritabil...
De ce cad din ce in ce mai multi barbati in aceasta capcana? Sa nu uitam ca multe dintre aceste site-uri sunt gratuite si, oricum, ofera mai multa discretie decat vechea practica a frecventarii bordelurilor. Dar s-a ajuns la comportamente aberante. Astfel, unul dintre terapeutii chestionati descria un caz extrem de internaut dependent, care a marturisit ca are intre 10 si 12 orgasme zilnic.
Tratamentul acestui tip de dependenta este dificil, costisitor, de lunga durata. Caci, comparativ cu alte tipuri de dependente, acesta nu are inca o solutie care sa conduca la eliminarea sa totala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.