Un craniu uman aproape complet care ar putea fi vechi de 100.000 de ani a fost gasit in China, a anuntat ieri presa de stat, care considera descoperirea ca fiind cea mai mare de la "Omul de Pekin", informeaza NewsIn.

Descoperirea facuta luna trecuta in Xuchang, provincia centrala din Henan, a survenit dupa doi ani de sapaturi, chiar cand arheologii se pregateau sa plece in vacanta de Anul Nou Chinezesc, potrivit "China Daily".

Craniul fosil este format din 16 bucati si are sprancene protuberante si o frunte ingusta. Alaturi de craniu au fost gasite peste 30.000 de fosile animale, dar si obiecte din piatra si os "Ne asteptam la mai multe descoperiri importante", a spus unul dintre arheologii de la Institutul de Cercetare din Henan, Li Zhanyang.

"Uimitor este ca respectivul craniu este complet, dar mai interesant e ca are o membrana fosilizata pe partea interioara, asa ca oamenii de stiinta pot vedea nervii stramosilor lor din Paleolitic", a spus Li.

"Omul de Pekin" este numele dat primei fosile de Homo Erectus descoperita vreodata, in anii '20, intr-o pestera de langa Beijing. Aceasta dateaza de circa 250.000-400.000 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.