Cativa medici oncologi italieni au pozat in chiloti ca sa stranga bani pentru «Fundatia medicala Pascale». Consultatiile au fost acordate in lenjerie intima

Medicii oncologi de la un institut de cercetare a cancerului din Neapole au renuntat la “morga” de oameni de stiinta si, cu umor si ironie, au hotarat sa pozeze pentru un calendar sexy. Demersul lor are rolul de a atrage fonduri pentru cercetare. Medicii nu s-au jenat sa se lase pozati, cu ciorapi pana la genunchi si afisand niste abdomene rotunjite de multe halbe de bere.

Profesorul Mozzillo arunca obiectivului aparatului de fotografiat o privire patrunzatoare. Mainile ating abdomenul unui pacient intins pe o masa de operatie. Chirurgul poarta manusi, o masca care ii acopera gura, ca si cand s-ar pregati pentru o operatie pe cale sa inceapa. Numai ca pacientul de pe masa de consultatie e imbracat, iar medicul oncolog e aproape gol.

Mozzillo este doar unul dintre cei 20 de cercetatori si medici de la “Fundatia Pascale”, un institut de cercetare a cancerului din Napoli, care au decis sa pozeze aproape goi pentru un calendar, sperand ca, in acest fel, vor atrage fonduri pentru finantarea studiilor asupra maladiei. Sloganul de lansare a calendarului e de asemenea plin de umor: “Fara voi, cercetarea e goala!”.

Medicii nu s-au jenat sa se arate in toata “splendoarea”: abdomene rotunde, piepturi pline de par sau bicepsi “ucisi” de gravitatie. “Toti medicii au avut un comportament foarte profesional si s-au concentrat pe ceea ce au facut. S-au prezentat perfect. In ciuda seriozitatii care ii caracterizeaza, au putut sa se relaxeze”, a declarat fotograful Simone Florena.

Calendarul se vinde in Italia cu 10 euro. “Fundatia Pascale” e unul dintre cele mai respectate institute de cercetare din Europa in privinta cancerului abdominal. Aici, “ratele de supravietuire sunt atat de mari, incat nu cu mult timp in urma erau considerate de neconceput”, a spus prof. Santangelo, directorul institutului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.