Vom purta superlentile cu lumini si cu circuite electronice care ofera informatii despre lumea inconjuratoare.
Oamenii ar putea folosi vederea ca o sursa mai buna de informatii, si-a dat seama o echipa de oameni de stiinta americani care au inceput sa creeze, pornind de la aceasta idee, ochiul lui Terminator. „Multe inventii din filmele SF au devenit o realitate. Clonarea e un exemplu doar. Acum este rindul puterii vizuale a lui Terminator sa devina realitate, in forma unor lentile de contact“, scriu cei de la Techpin.com. Acestea au fost realizate de Universitatea din Washington cu cea mai recenta generatie de tehnologii si tehnici, inclusiv dezvoltarea unor lentile la scara microscopica, imprimate cu circuite electronice si lumini.

„Privind prin aceste lentile, poti sa vezi imaginea generata de ele suprapusa peste cea din realitate“, a explicat Babak Parviz, conducatorul grupului de cercetare american. Printre aplicatiile in viata reala, el enumera sisteme pentru cei cu probleme de vedere, device-uri holografice, navigarea pe Internet.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.