Televiziunea agentiei americane da astfel o noua dimensiune, spatiala, filmuletelor motivationale cu celebritati care practica fitness, precizeaza „The Guardian“. Astronautii sint nevoiti sa faca exercitii fizice timp de doua ore in fiecare zi ca sa previna hipertrofierea muschilor si scaderea densitatii oaselor, efecte ale gravitatiei zero asupra corpului uman. NASA spera ca aceste sedinte de antrenament desfasurate la peste 350 de kilometri deasupra Pamintului sa-i determine pe telespectatori sa se ridice de pe canapele si sa adopte un mod de viata activ.

Daca exista oameni care se antreneaza in conditii extrem de dificile, inghesuiti intr-un spatiu strimt si agatati cu hamuri, de ce n-ar face-o si cei care au acces la sali de fitness dotate cu aer conditionat si aparatura lucioasa?, se intreaba oficialii agentiei americane. „Totul tine de motivatie. Trebuie sa-ti stabilesti un scop pe care sa-l urmaresti, fie ca e vorba de a-ti cumpara o garderoba noua, de a te debarasa de 10 kilograme in plus sau de a fi intr-o forma excelenta atunci cind te intorci pe Terra“, explica secretele reusitei astronautul Clay Anderson, care a petrecut aproape jumatate din 2007 in spatiu.

Materialul video transmis ii infatiseaza pe astronauti in timp ce folosesc cele trei echipamente sportive pe care le au la dispozitie, o bicicleta statica, o banda de alergare si o bancuta multifunctionala.