Politia franceza a intervenit astazi la uzina Miko din estul Frantei, pentru a-l elibera pe directorul britanic, sechestrat de ieri in biroul sau de catre salariati. Operatiunea s-a soldat cu 14 raniti, informeaza NewsIn.

Directorul britanic de origine indiana, Prakash Patel, a fost retinut in biroul sau in care a petrecut noaptea de luni spre marti. Actiunea a fost organizata de sindicate dupa anuntarea unui proiect de restructurare care prevedea suprimarea a 254 de posturi din totalul de 493.

Pentru a-l scoate pe director din birou, a fost necesara interventia a zece politisti, dupa cum a spus prefectul departamentului, Yves Guillot.

"Unii dintre salariati, surprinsi in flagrant delict, s-au opus fizic politistilor. Politia a fost nevoita sa-i impinga pentru a putea intra. S-a produs o busculada", a adaugat Guillot.

Circa 100 de persoane s-au strans astazi in curtea fabricii, in timp ce alti salariati continuau sa arda pneuri langa gard.

Se pare ca angajatii au ajuns la culmea iritarii pentru ca directorul Patel a depus plangere saptamana trecuta, impotriva unui delegat sindical pentru "injurii cu caracter xenofob", ceea ce sindicatele au calificat ca fiind "o provocare", completeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.