Un milion de arbori, plus 25 de exemplare istorice clonate in cite zece exemplare. Acesta e planul edililor americani in incercarea de a da o alta fata, mai verde, orasului supranumit si Big Apple.
Brandingul ecologic a ajuns la putere si in New York. Administratia locala vrea sa populeze strazile, parcurile si alte spatii publice ale orasului cu inca un milion de copaci in urmatorii zece ani. Inainte de asta insa, vor sa cloneze 25 de copaci istorici, informeaza Associated Press.

„Vrem sa schimbam stereotipul unui New York al zgirie-norilor si al trotuarelor“, a declarat Adrian Benape, responsabilul parcurilor din orasul american. Studiile arata ca arborii traiesc in jur de 80 de ani in padure, 50 de ani in parcuri si doar sapte pe strazile urbane, potrivit lui Janet Bornancin, directorul executiv al organizatiei Tree Fund.

Primul cobai al acestui plan este un fag european, batrin de o suta de ani, situat in Central Park. Studentii de la agricultura au luat mostre din exemplarul de 18 metri si le-au trimis catre o pepiniera stiintifica din Oregon. „Daca toate merg bine, in doi ani, sectiunile modificate genetic vor fi replantate“, scrie AP.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.