Exista in lume artisti care nu vor putea expune niciodata la Luvru sau Tate Gallery, creatiile lor fiind considerate de critici rodul unor minti bolnave, dar care militeaza impotriva HIV. E cazul a doi britanici care picteaza cu sange contaminat cu acest virus
Britanicul Jordan Mckenzie, in varsta de 40 de ani, cunoscut anterior pentru ca realiza "opere de arta" cu propriul trup, picteaza acum prin ejaculare. Inspirat de zicala "Ce-si face omul cu mana lui e opera de arta", Mckenzie a asternut pe hartie rodul partidelor de amor cu el insusi, le-a acoperit cu praf de carbune, le-a ferit de muste, acoperindu-le cu o placa din sticla, apoi le-a expus intr-o galerie din nordul Londrei. Cele 55 de partide de masturbare imortalizate nu au gasit inca un cumparator, in schimb au atras numeroase critici, facandu-l pe britanic si mai cunoscut publicului.

Cand vine vorba despre arta, si pictorul american Robert Sherer are niste gusturi mai speciale. Barbatul, originar din Georgia, picteaza cu sange uman pentru a-i face pe oameni sa constientizeze cat de periculoasa este SIDA. Artistul, care sustine ca utilizeaza pentru creatiile sale atat sange infestat cu HIV, cat si neinfestat, este foarte mandru de tablourile sale, pe care a reusit sa le expuna in galeria de arta a Universitatii Kennesaw, din Georgia. "Cand pictez flori, imi imaginez ca acestea sunt persoane care sufera de SIDA, iar spinii si ghimpii din jurul tulpinii reprezinta virusul care le tortureaza organismul", explica americanul. El a adaugat ca primeste sange contaminat de la un prieten bolnav de SIDA.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.