Autoritatile au batut pana la moarte un barbat care posta regulat pe internet, confruntarile dintre locuitorii unui oras chinez si inspectorii municipali, informeaza CNN.

Mii de chinezi au raportat pe internet aceasta crima si si-au exprimat dezgustul fata de cele intamplate.

Wei Wenhua se afla la locul unei confruntari dintre inspectorii municipali si locuitorii orasului, in cursul zilei de luni. Cetateanul a inregistrat cu telefonul mobil confruntarea, motiv care i-a infuriat pe oficiali. Un grup de peste 50 de inspectori municipali l-au atacat si l-au batut pana la moarte. Atacul a avut loc in provincia Hubei, din centrul Chinei.

Sustinatorii libertatii presei au reactionat spunand ca inspectorii municipali nu au nici un drept sa atace un om doar pentru ca acesta ii filmeaza.

In urma acestui incident, politia chineza a retinut 24 de inspectori municipali si investigheaza alte 100 de persoane pentru a stabili cine sunt vinovatii in cazul mortii lui Wei Wenhua, fost director executiv al unei companii de constructii, relateaza agentia oficiala Xinuha, conform CNN.

Organizatia Reporteri fara frontiere a reactionat vehement impotriva a ceea ce s-a intamplat in China: „Wei este primul ' jurnalist cetatean' care a murit in China din cauza a ceea ce inregistra, din cauza a ceea ce vroia sa transmita. Wei a fost batut pana la moarte pentru ca facea un lucru care a devenit obisnuit in viata oamenilor de pretudindeni. Acesta era modul in care cetateanul chinez incerca sa prezinte felul in care reprezentantii sistemului represiv isi depasesc prerogativele ”, a transmis organizatia, conform CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.