Un adolescent polonez de 14 ani a provocat deraierea mai multor tramvaie si ranirea a 12 persoane cu o telecomanda pe care si-a mesterit-o singur in orasul Lodz, situat in centrul Poloniei.
Retinut miercuri, asupra baiatului, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a fost gasit un emitator cu raze infrarosii, care ii permitea sa modifice de la distanta macazul liniilor de tramvai, ca intr-un joc in marime naturala.

Interogat in prezenta unui psiholog, adolescentul a recunoscut ca a modificat de trei ori macazul liniilor, provocand deraierea unui vagon de tramvai. Intr-unul din aceste incidente, 12 pasageri au fost raniti.
O perchezitie la domiciliul sau a permis politiei sa descopere inca un aparat de telecomanda pentru modificarea macazurilor. Baiatul a mai povestit ca a avut ocazia sa patrunda in incinta unui depou de tramvaie, pentru a face observatii care sa-i permita sa-si construiasca telecomanda.

Adolescentul a fost inchis intr-un centru pentru infractorii minori. Politia il suspecteaza ca ar fi autorul si al altor deraieri produse in Lodz in ultimele luni. De altfel, compania de transport public din oras a anuntat inca din vara ca se confrunta cu o serie ciudata de accidente ale tramvaielor, neexcluzand posibilitatea sabotarii sinelor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.