Intr-un studiu recent, cercetatorii au descoperit faptul ca cea mai veche meserie din lume ar putea fi chiar mult mai veche decat am putea crede.

Un grup de cercetatori a studiat comportamentul maimutelor Rhesus macaque (macacii), din Indonezia si au descoperit ca masculii din aceasta specie de primate „platesc” serviciile sexuale femeilor, iar pretul creste, cu cat in comunitatea respectiva numarul femelelor se imputineaza.

Conform studiului publicat in revista de specialitate „Animal Behavior” (Comportamentul animalelor), cei 50 de masculi macaci din grupul studiat au demonstrat comporatmente specifice, pentru a obtine anumite servicii sexuale din partea femelelor. Dupa 20 de luni de studiu, cercetatorii au sesizat ca Masculii Rhesus macaque trebuie sa practice servicii de curatare a partenerelor pentru ca acestea sa fie mult mai ofertante in ceea ce priveste activitatea sexuala. Acesta a fost considerat un ritual presexual.

Chiar daca primatele practica acest „ritual al curatarii” si in alte circumstante cum ar fi impartirea hranei sau ingrijirea puilor, totusi, pentru prima data oamenii de stiinta au observat ca un astfel de comportament este utilizat ca pret pentru activitati sexuale. Cu cat masculii macaci petrec mai mult timp curatandu-si partenerele, cu atat mai mult acestea vor fi mai „darnice” in ceea ce priveste actul sexual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.