Femeile la volan se vor transforma in roboti la volan asa ca marii soferi ai lumii nu vor mai avea pe cine sa dea vina pentru blocajul din intersectie. Tot peste zece ani, pietonii vor putea traversa, in sfarsit, in siguranta. Asta pentru ca, in 2018, compania americana General Motors va scoate pe piata primele masini fara sofer, ce se vor ghida singure pe autostrazi si se vor parca la destinatie fara ajutorul nimanui.
"Nu e nimic SF in asta", a declarat Larry Burns, vicepresedintele pentru cercetare si dezvoltare al General Motors, preluat de CNN.

Mare parte din tehnologia necesara crearii unor astfel de autovehicule exista de mai multi ani. Masinile zilelor noastre sunt dotate deja cu senzori de miscare si se pot orienta cu ajutorul hartilor digitale, realizate din satelit.

Dar principalele obstacole care stau in calea realizarii masinilor fara sofer sunt in primul rand umane. Oamenii inca nu sunt pregatiti sa renunte la controlul asupra masinii. In al doilea rand, legislatia existenta trebuie adaptata tehnologiilor viitorului.