Cu putin timp inaintea mortii sale in 1998, Julie Jensen a declarat politiei, unui vecin si unui profesor al fiului sau ca-si supecteaza sotul ca incearca sa o ucida, scrie CNN.

Julien a lasat o scrisoare vecinului sau in care scria ca in cazul mortii sale, sotul sau Mark Jensen trebuie considerat principalul suspect. "Ma rog sa gresesc si sa nu se intample nimic...dar comportamentul lui Mark ma ingrijoreaza si ma tem pentru viata mea".

Pana de curand folosirea de astfel de probe in cadrul unui proces era de neconceput datorita garantiilor constitutionale care dadeau acuzatilor dreptul de a-si confrunta acuzatorii. Dar Curtea Suprema din Wisconsin a introdus prevederi noi, datorita deciziei Curtii Supreme Americane care a permis ca scrisorile si declaratiile facute la politie de Julie Jensen sa fie folosite ca probe la proces.

Acuzarea sustine ca Mark Jensen, acum in varsta de 48 de ani, si-a otravit sotia cu cel putin doua doze de etilen glicol, cunoscut ca antigel pentru a putea fi impreuna cu amanta sa de atunci, actuala sa sotie. Jensen ar fi obtinut informatiile despre acest mod de otravire de pe internet.

Apararea sutine insa faptul ca Julie Jensen in varsta de 40 de ani si care suferea de depresie ar fi facut ea insasi cercetarile pe internet si s-ar fi otravit pentru a-si acuza sotul.

Julie Jensen a fost gasita moarta in locuinta sa din Pleasant Prairie pe 3 decembrie 1998. Mark Jensen nu a fost acuzat decat in 2002 si lupta pentru admiterea scrisorilor si declaratiilor sotiei ca probe a intarziat procesul care va incepe saptamana aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.