In ciuda varstei fragede, americanul Boyd Keats si-a pus in minte sa escaladeze vulcanul inalt de 5.895 metri

La doar sapte ani, Keats Boyd nu se mai joaca de mult cu prietenii de aceeasi varsta cu el. Copilul si-a uimit familia cand a afirmat ca isi doreste din tot sufletul sa escaladeze vulcanul african Kilimanjaro, un munte care masoara 5.895 metri inaltime. Copilul nu va pleca singur in calatorie, ci alaturi de tatal sau care de cinci luni il asista la antrenamente.

Micutul Boyd Keats va porni in calatorie la 7 ianuarie si spera sa ajunga pe cel mai inalt varf al vulcanului la 22 ianuarie. Tatal baiatului a declarat presei ca fiul lui s-a hotarat sa plece in aceasta aventura dupa ce a vazut la televizor un reportaj despre tentativa nereusita a unui alpinist afectat de poliomelita de a escalada cel mai inalt varf al vulcanului. Keats spune ca il motiveaza faptul ca dupa ce va termina cu bine calatoria el va fi “cel mai tanar alpinist care a atins vreodata varful muntelui” localizat la altitudinea de 5.895 metri.

Dupa ce baietelul de sapte ani a vazut reportajul despre alpinistul care nu a reusit sa escaladeze muntele, le-a spus parintilor ca el va reusi sa ajunga in varf. La inceput parintii lui s-au aratat neincrezatori, dar copilul nu inceta sa le spuna ca va porni chiar de unul singur in aceasta aventura daca va fi nevoie.

“Era foarte hotarat. Ne spune acelasi lucru in fiecare zi, anume ca poate sa ajunga sus”, a spus tatal baiatului, Bryan Keats. Pentru a-si ajuta fiul la antrenamente, Bryan si-a luat concediu cinci luni. Pentru a se pregati cat mai bine cei doi escaladeaza muntii care inconjoara orasul Sherman Oaks, California.

Baiatul a afirmat ca banii pe care ii va strange in decursul acestei aventuri ii va dona unor organizatii umanitare. Familia lui Bryan a angajat deja un producator TV si doi cameramani care sa realizeze un documentar despre calatoria micului alpinist.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.